Keski-Suomen Vasemmistonuoret tuomitsee äärioikeiston iskun kirjastolle

Kannanotto 30.1.2013
Vapaa julkaistavaksi heti
Keski-Suomen Vasemmistonuoret tuomitsee äärioikeiston iskun kirjastolle

Useita Keski-Suomen Vasemmistonuorten aktiiveja osallistui Jyväskylän kaupunginkirjastossa järjestettyyn äärioikeistoa käsittelevään tapahtumaan, johon kohdistuneessa hyökkäyksessä yhtä järjestäjistä puukotettiin. Keski-Suomen Vasemmistonuoret haluaa alleviivata tapahtuneen poliittista luonnetta.

Tapahtuneesta uutisoitiin paikoin eri osapuolten välisenä tappeluna, mikä ei anna oikeaa kuvaa tapahtumista. On tärkeää huomata, että kyseessä oli järjestäjiin, osallistujiin ja heidän näkemyksiinsä kohdistunut yksipuolinen hyökkäys. Keskustelutilaisuuden järjestämistä tai siihen osallistumista ei voida missään olosuhteissa määritellä poliittiseksi provokaatioksi. “Tapahtuman julkisessa käsittelyssä on keskityttävä shokkiarvon hakemisen sijaan sen laajempaan asiayhteyteen”, toteaa vasemmiston kaupunginvaltuutettu Marjukka Huttunen.

Iskun kohdistaminen julkisessa tilassa järjestettyyn avoimeen yleisötilaisuuteen on hälyttävää ja viestii poliittisen ilmapiirin muutoksesta. Väkivallan uhalla tekijät pyrkivät herättämään pelkoa ja sitä kautta rajoittamaan poliittista toimintaa. “Tämän ei kuitenkaan saa antaa lamaannuttaa, vaan päin vastoin uhan tiedostaminen kannustaa rasisminvastaiseen toimintaan myös jatkossa”, toteaa Keski-Suomen Vasemmistonuorten puheenjohtaja Taija Roiha.

Keski-Suomen Vasemmistonuorten mielestä isku on osoitus laajemmasta poliittisesta siirtymästä maahanmuuttovastaisen puheen hyväksymiseen. Iskua ei voida sivuuttaa pelkkänä välikohtauksena, vaan se on nähtävä suunnitelmallisena toimintana. Tästä kertoo myös aikaisemmin rasisminvastaisiin toimijoihin kohdistettu väkivalta. “Tapahtunut on osoitus siitä, että Jyväskylässäkin on järjestäytynyttä äärioikeiston liikehdintää, johon on puututtava”, Roiha korostaa.

Lisätietoja:
Taija Roiha
puheenjohtaja
Keski-Suomen Vasemmistonuoret

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s