Opiskelijoiden hyvinvointi ja laadukas opetus eivät toteudu jättilukioissa

Keski-Suomen Vasemmistonuoret vastustaa Jyväskylän koulutuskuntayhtymän kaavailemia lukioiden lakkautuksia ja suunniteltuja jopa yli tuhannen opiskelijan lukiokomplekseja. Taloudelliset säästöt lukioverkon vuosittaisista ylläpitokustannuksista tarkoittaisivat käytännössä leikkauksia niin opetuksesta kuin opiskelijoiden hyvinvoinnistakin.

”Isoissa laitoksissa opettajien on mahdotonta tarjota opiskelijoille yksilöllistä opetusta. Kun muistettavia kasvoja on liikaa, henkilökunnalla ei ole mahdollisuutta huomioida opiskelijoiden henkilökohtaisia vahvuuksia tai ongelmia. Mielenterveysongelmista kärsivät saavat rauhassa hukkua massaan huolineen”, sanoo Keski-Suomen Vasemmistonuorten puheenjohtaja Taija Roiha. Toisen asteen koulutuksella on myös merkittävä rooli nuoren sosiaalisten suhteiden rakentamisessa. Yhteisöllisyyden ja yhdessä toimimisen kokemusta on vaikeaa rakentaa jättimäisissä laitoksissa, joissa opiskelijat eivät tunne toisiaan.

”Sekä Lyseon että Voionmaan lukioilla on pitkät perinteet, vahvat painotusalueensa ja voimakas yhteishenki. Nämä lukiot lakkautettaessa menetettäisiin paljon kulttuurista pääomaa”, Roiha toteaa. Epäselvää on myös, miten jo nyt ahtaisiin Harjun tiloihin mahtuisi lisää lukiolaisia.

Keski-Suomen Vasemmistonuoret vaatii Jyväskylän kaupungilta vastuullista päättämistä, mikä ei tarkoita nuorten hyvinvoinnista ja koulutuksesta leikkaamista, vaan nykyisten lukioiden kehittämistä opiskelijoiden hyvinvointi huomioiden.

Taija Roiha
puheenjohtaja
Keski-Suomen Vasemmistonuoret ry
p. 050 400 6786
taijar@gmail.com

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s