Vappumielenosoitus rakentaa punavihreää vastavoimaa

Jyväskyläläisen Tuleva Vasemmisto ry:n koollekutsuma Loppu kyykytykselle! -vappumielenosoitus antaa paikallistason lähtölaukauksen liikehdinnälle, joka pyrkii rakentamaan uskottavan punavihreän vastavoiman muodostumassa olevalle kokoomusjohtoiselle hallituskoalitiolle. Mielenosoituksella halutaan korostaa sitä, että nykyiselle ihmisten ja ympäristön hyvinvointia kurjistavalle politiikalle voidaan tarjota todellinen vaihtoehto vasta, kun punavihreät toimijat ryhtyvät laaja-alaiseen yhteistyöhön niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin.

Punavihreän rintaman keskeisiksi tavoitteiksi hahmotellaan kaikille taattua toimeentuloa, tasa-arvoisesti tuotettuja hyvinvointipalveluita ja ehdotonta yhdenvertaisuuden vaatimusta. Punavihreä mielenosoitus ottaa kantaa myös oikeudenmukaisemman tulonjaon, maksuttoman koulutuksen, tiedon vapauden ja inhimillisemmän työelämän puolesta. Punavihreän agendan keskiössä on luonnollisesti myös vaatimus nykyistä huomattavasti vastuullisemmasta ja edistyksellisemmästä ympäristöpolitiikasta.

”Suomesta on viimeisen kahden vuosikymmenen aikana rakennettu tietoisin poliittisin päätöksin luokkayhteiskunta. Tilanteessa, jossa Suomi on rikkaampi kuin koskaan, yhteisesti luodun hyvinvoinnin ulkopuolelle jäävät yhä useammat ja ekologinen kriisikin voidaan ohittaa ekonomistisen ylimielisesti olankohautuksella. On selvää, että suunnanmuutos on välttämätön ja sen voi mahdollistaa ainoastaan vahvoja sosiaalisia oikeuksia ja ympäristön hyvinvointia puolustava punavihreä liike”, Tuleva Vasemmisto ry:n puheenjohtaja Ville-Veikko Pulkka toteaa.

Puoluepoliittisesti sitoutuneiden toimijoiden lisäksi mielenosoitus pyrkii tavoittamaan laajasti kansalaisyhteiskunnan toimijoita, jotka etsivät vaihtoehtoa harjoitetulle politiikalle. Järjestäjätaho uskookin, että esimerkiksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen, ympäristöaktivistien ja opiskelijoiden kanssa käydään pitkälti samoja kamppailuja, joiden voittamiseksi yhtenäinen punavihreä liikehdintä on ehdoton edellytys. Poliittisesti orientoituneiden ihmisten ohella punavihreä liikehdintä haluaa tavoittaa ja antaa äänen monikasvoiselle joukolle tavallisia ihmisiä, jotka ovat saaneet tarpeekseen työn, hyvinvoinnin ja solidaarisuuden alasajosta. Mielenosoitukseen toivotaankin mukaan työssäkäyviä, työttömiä, opiskelijoita, nuoria, eläkeläisiä, köyhiä, maahanmuuttajia, yliopistoväkeä, järjestö- ja kulttuuriaktiiveja.

”Todelliset poliittiset kamppailut käydään useimmiten puoluepolitiikan ulkopuolella. Tästä syystä punavihreä vastavoima ei voi olla ainoastaan puolueiden välistä yhteistoimintaa, vaan sen tulee perustua laajaan liikehdintään kaduilla, työpaikoilla, kansalaisjärjestöissä, oppilaitoksissa, kulttuurin parissa ja kaikkialla, missä ihmiset pyrkivät rakentamaan yhdessä mielekästä arkea ja tavoittelemaan parempaa elämää”, Pulkka sanoo.

Järjestäytyminen vappuaaton mielenosoitukseen alkaa Lounaispuistossa klo 16.15.

Mielenosoitus Facebookissa: http://www.facebook.com/event.php?eid=209007782451698&ref=ts
Tuleva Vasemmisto ry: http://tuleva.vas.fi/

Lisätietoja:
Ville-Veikko Pulkka
puheenjohtaja
Tuleva Vasemmisto ry
p. 040 759 9330
ville.pulkka@gmail.com

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s