Rasistiset mielikuvapäätökset eivät kuulu kunnallispolitiikkaan

31.1.2011 Kinnulan kunnanvaltuusto teki päätöksen olla ottamatta kongolaisia pakolaisia asukkaikseen. Keski-Suomen Vasemmistonuorten vuosikokouksen mielestä päätös on epäeettinen.

”Kinnulan kunnanvaltuusto yritti hatarasti perustella kantaansa pakolaisia vastaan ’resurssien puutteella ja kuntalaisten mielipiteillä’ – toisin sanoen sanahelinällä, jonka taakse yritettiin piilottaa rasistisia mielipiteitä. Rahoitus hankkeelle oli jo kunnossa, eikä kuntalaisilta todellisuudessa edes kysytty”, toteaa Keski-Suomen Vasemmistonuorten puheenjohtaja Taija Roiha. Valtuusto antaa myös ymmärtää, että pakolaiset tarvitsisivat uudet palvelut aina hammaslääkäristä päiväkotiin, vaikka todellisuudessa jo nykyisten kunnallisten palvelujen piiriin mahtuisi 25 uutta ihmistä. Uusia palveluja tarvittaisiin lähinnä suomen kielen opetuksen, tulkkauksen ja joidenkin maahanmuuttopalveluiden osalta – aloilta, jotka toisivat Kinnulaan myös nuoria, korkeasti koulutettuja osaajia sekä heidän veroeurojaan.

Kinnulan tapaus on oiva esimerkki rikkaan lännen ahneudesta ja ymmärtämättömyydestä kehittyvien maiden luonnonvaroja hyödynnettäessä. Kolmannen maailman maita ollaan valmiita riistämään kunnes niillä ei ole enää mitään annettavaa, mutta Suomeen tulevia siirtolaisia ei olla valmiita auttamaan edes tarjoamalla kunnollisia kotouttamispalveluja. Sen sijaan heidät luokitellaan suorilta käsin sosiaalipummeiksi ja raharei’iksi. Otamme avosylin vastaan kyllä kongolaisen kahvin ja timantit, mutta olemmeko valmiita ottamaan vastaan myös niitä tuottavat ihmiset?

Keski-Suomen Vasemmistonuoret vaatii kunnilta kestävempiä ja ihmisarvon huomioon ottavia päätöksiä. Pakolaisten kohtaloista ei voi päättää vitkutellen ja ennakkoluulojen perusteella: kyse on kuitenkin oikeista ihmisistä, ei vain tilastoja koristavista kiintiöpakolaisista. Vastuu maailmasta on yhteinen.

Keski-Suomen Vasemmistonuoret ry
Taija Roiha, puheenjohtaja

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s