Vasemmistoliiton uudistettava organisaationsa

Julkaistu Kansan Uutisissa 4.6.2010

Vasemmistoliiton puoluekokouksen kokoontuessa Jyväskylässä 18.-20.6. keskeinen kysymys kuuluu, onko puolueen organisaatio valmis uudistumaan radikaalisti ja antamaan vastakaikua uudelle vasemmistolaiselle liikehdinnälle. Kokouksessa on jälleen mahdollista linjata, ottaako Vasemmistoliitto askeleen kohti osallistavaa ja toiminnallista kansanliikettä.

Viimeisimmät gallupit kertovat karua kieltä puolueen tilasta. Vasemmistoliiton vaikeus muodostaa suhdetta kapitalismiin selittää osaltaan puolueen kriisiä, mutta kriisi on palautettavissa myös toimimattomaan organisaatioon. Pystyttämällä teltan kadulle muutaman kerran vuodessa ihmiset eivät koe olevansa osa yhtenäistä liikettä, eikä arjen ääni myöskään konkretisoidu puolueen toiminnassa.

Puolueen tehtävä on lähteä mukaan samoihin kamppailuihin, joita yhdenasianliikkeet ja kansalaisjärjestöt tällä hetkellä organisoivat. Puolueen on myös oltava läsnä, kun työläiset kamppailevat villiksi länneksi muuttuneilla työmarkkinoilla jäljellä olevista oikeuksistaan ja toisaalta määrittelevät uusia vaatimuksiaan suhteessa uuden työn realiteetteihin.

Puolueen kestävän jäsenpohjan saavuttamiseksi on myös tärkeää, että puolue kykenee tarjoamaan matalan osallistumiskynnyksen monipuolisella toiminnalla työläisaktivismista avoimeen yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Vasemmistonuoret on ainoa poliittinen nuorisojärjestö, joka viime vuosien aikana on onnistunut kasvattamaan jäsenmääräänsä merkittävästi. Tämä kehitys ei ole kuitenkaan näkynyt puolueen toimintakulttuurissa, ikärakenteessa saati kannatuksessa.

Vasemmistonuorista hälyttävän moni kokee edelleen toimimisen luotaantyöntävässä puolueorganisaatiossa turhauttavana. Tällaisen tilanteen vallitessa organisaatiouudistus on välttämätön.

Ville-Veikko Pulkka

puheenjohtaja

Keski-Suomen Vasemmistonuoret

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s