Keski-Suomen Vasemmistonuoret: Jyväskylän kaupungin kannettava vastuunsa maahanmuuttajien yhdenvertaisuudesta

Keski-Suomen Vasemmistonuorten vuosikokouskannanotto 1.3.2010

Julkaisuvapaa heti

Keski-Suomen Vasemmistonuoret: Jyväskylän kaupungin kannettava vastuunsa maahanmuuttajien yhdenvertaisuudesta

Jyväskylän kaupunkilehti uutisoi 10.2.2010 rahoitusvaikeuksien takia uhattuna olevan monikulttuurikeskus Glorian tilanteesta. Monikulttuurikeskus saa viimeistä vuotta rahoitusta Raha-automaattiyhdistykseltä, minkä jälkeen keskuksen 7 000 kävijää ovat vaarassa jäädä ilman yhteistä kokoontumis- ja kouluttautumispaikkaa. Oulussa, joka on maahanmuuttajaväestön suhteellisen osuuden vuoksi verrattavissa Jyväskylään, kaupunki budjetoi vuosittain 150 000 euroa monikulttuurikeskuksensa toimintaan. Keski-Suomen Vasemmistonuoret vaatii Jyväskylän kaupunkia välittömästi korjaamaan välinpitämättömän suhtautumisensa maahanmuuttajien tukipalveluita kohtaan.

Monikulttuurikeskuksen toiminnan lähtökohtana on kohtaaminen, joka tukee muun muassa uuteen yhteiskuntaan sopeutumista, tiedon siirtymistä, työllistymistä ja suvaitsevuuden lisääntymistä. Monikulttuurikeskus tähtää maahanmuuttajien välisen verkostoitumisen lisäksi myös helpottamaan suhteiden muodostamista kantaväestöön. Räjähdysmäisesti kasvanut kävijämäärä osoittaa selvästi toiminnan merkityksellisyyden myös Jyväskylässä. Kuukausittain satoja jyväskyläläisiä palveleva keskus kamppailee kuitenkin rahoitusongelmiensa seurauksena nyt myös tilaongelmien kanssa.

”On käsittämätöntä, että kansainvälisyydellään kerskaileva Jyväskylän kaupunki ei ole valmis sitoutumaan maahanmuuttajien kotouttamiseen asiaan kuuluvalla tavalla. Kaupungin velvollisuutena on taata monikulttuurikeskuksen toiminnalle riittävä perusrahoitus, jotta maahanmuuttajien yhdenvertaisesta kohtelusta voidaan päästä takuuseen ja ehkäistä samalla heidän syrjäytymisriskiään”, kommentoi Keski-Suomen Vasemmistonuorten puheenjohtaja Ville-Veikko Pulkka.

Keski-Suomen Vasemmistonuoret on huolissaan myös siitä, että todellisilta ongelmilta silmänsä sulkevat rasistiset ryhmittymät ovat päässeet määrittelemään Suomessa tällä hetkellä käytävän maahanmuuttokeskustelun kulun. Monikulttuurisuuden lisääntyessä kovaa vauhtia Jyväskylässä kaupungilla ei ole varaa lähteä tähän keskusteluun mukaan, vaan kaupungin on huolehdittava, että jokainen jyväskyläläinen saa yhdenvertaisen kohtelun etnisestä taustastaan huolimatta.

”Yhdenvertaisuus on vasemmistolaisen politiikan lähtökohtia. Samaa ei voi sen sijaan sanoa oikeistopolitiikasta kuunnellessa vaikkapa kokoomusnuorten puheenjohtaja Wille Rydmanin näkemyksiä maahanmuuttopolitiikasta”, Pulkka toteaa.

Lisätietoja:

Ville-Veikko Pulkka

Keski-Suomen Vasemmistonuorten puheenjohtaja

040 759 9330

ville.pulkka@gmail.com

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s