Lopullisen voiton tiellä

Keski-Suomen Vasemmistonuorten aktiivit Osku ja Ville-Veikko osallistuivat Kööpenhaminassa ilmastomielen-osoituksiin joulukuussa 2009.

Keskisuomalaisella vasemmistolla menee nyt lujaa! Syksyn aikana ylioppilaskunnan edustajistovaaleissa punavihreä lista, Jyviva, tuplasi kannatuksensa kahden vuoden takaisesta saaden haltuunsa kuusi paikkaa 41-paikkaisessa edustajistossa. Kyse on varmasti laajemmasta ilmiöstä, sillä myös meillä Keski Suomen Vasemmistonuorten puolella aktiivien määrä on räjähtänyt käsiin ja piirihallituksen kokouksissa on ollut suoranaista pulaa vapaista istumapaikoista. Valtaisaa kiinnostusta Keski-Suomen Vasemmistonuoria kohtaan osoittivat myös pikkujoulumme, joihin otti osaa yli 40 henkilöä.

Väistyneen vuoden aikana myös yhdistyksen jäsenmäärä on kasvanut tasaisesti.

* * *
Olemme luoneet menneen toimintavuoden aikana paljon uutta toimintaa kaduille, ottaneet rohkeasti osaa politiikan tekemiseen kabinettien puolella ja lisäksi toimineet yhteistyössä muiden paikallisten poliittisten nuorisojärjestöjen kanssa mm. Jyväskylän lukioihin kohdistuneiden poliittisten paneelikeskustelujen muodossa. Aktiivisella yhteen hiileen puhaltavalla joukkiolla on aina suuri riski kietoutua liiaksi toisiinsa. Olemme kuitenkin tiedostaneet tämän mahdollisuuden ja onnistuneet pitämään ovia auki uusille kasvoille vaarantamatta pyörittämäämme uutta ja vanhaa toimintaa! Avoin toimintakulttuuri onkin varmasti yksi keskeinen menestystekijämme.

Paljon on kuitenkin tehtävissä, sillä huolimatta komeasta nimestämme on Keski-Suomen Vasemmistonuoret näkynyt toiminta-alueellaan lähinnä vain Jyväskylän seudulla. Tulevan vuoden toimintasuunnitelmaan olemme kirjanneet tavoitteiksi näkyä paremmin koko Keski-Suomen alueella mm. politiikkakiertueen voimin. Lisäksi viime vuonna näytimme kasvojamme lähinnä Jyväskylän lukioiden puolella, vaikka ammatillisissa oppilaitoksissa ja korkeakouluissa on paljon työnsarkaa ja epäkohtia, joihin meillä olisi tarjota vasemmistolaisia vaihtoehtoja.

Toivottavasti näemme uusia ihmisiä myös Jyväskylän ulkopuolisesta Keski-Suomesta tulevassa vuosikokouksessamme.

Keski-Suomen Vasemmistonuorten järjesti helmikuussa 2010 Haitirock -tapahtuman tukeakseen Haitin maanjäristyksen uhreja. Lavalla äänessä Rautayrtti.

Kuluneen toimintavuoden aikana olen Vasemmistonuorten puolella saanut kunnian toimia paitsi piirimme puheenjohtajana, myös Vasemmistonuorten keskusjärjestön hallituksen jäsenenä ja koulutusjaoston jäsenenä. Onneksi kaikki on sujunut pääosin suunnitelmien mukaan ja vastuu ei ole kasaantunut puheenjohtajan harteille.

On vaikea kuvitella, että aloin toimia Vasemmistonuorissa vasta kolme vuotta takaperin ottamalla osaa piirijärjestön vuosikokoukseen. Pääsin silloin piirihallituksen varajäseneksi, seuraavana vuotena hallituksen jäseneksi sekä sihteeriksi ja sitten jo piirin puheenjohtajaksi.

Nyt olen hieman haikein mielin jättämässä paikkani puheenjohtajana, mutta omien sanojeni mukaan ”vallan on hyvä kiertää”. Olen täysin varma, että seuraajani luotsaama piirihallitus jatkaa matkaansa menestyksen tiellä! Keski Suomen Vasemmistonuorten toiminnasta en sentään puheenjohtajuuden kierrosta huolimatta ole lähtemässä mihinkään.

Tahdon näin lopuksi esittää parhaimmat kiitokset kaikille tovereille, joiden kanssa olen saanut olla luomassa uutta, vahvempaa ja avoimempaa järjestöä!

Johannes Kuhmonen
väistyvä puheenjohtaja
Keski-Suomen Vasemmistonuoret ry

Mainokset

One thought on “Lopullisen voiton tiellä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s